Verschil tussen meeuw en albatros

Belangrijkste verschil: meeuwen behoren tot de Laridae-familie van het Animalia-koninkrijk. Ze worden geassocieerd met zware lichamen, lange vleugels, matig lange halzen en lange benen met volledige zwemvliezen. Albatrossen zijn een van de grootste vliegende vogels die tegenwoordig bestaan. Ze behoren tot de Orde van Procellariiformes en de familie Diomedeidae. Albatrossen staan ​​bekend om hun grote vleugelspanwijdte en hun vermogen om foutloos te stijgen. De Albatros zijn zeer efficiënte vliegers en hoeven niet voortdurend met hun vleugels te klapperen om drijvend te blijven.

Veel mensen verwarren meeuwen en albatrossen vanwege hun gelijkenis in uiterlijk. Deze twee zijn echter totaal verschillende wezens.

Wetenschappelijk gezien is de term 'meeuwen' eigenlijk een informele naam voor de wetenschappelijk correcte naam 'meeuwen', omdat veel meeuwen ook verblijven op land en andere droge gebieden en niet gedurende lange tijd naar zeeën en oceanen reizen. Meeuwen behoren tot de Laridae-familie van het Animalia-koninkrijk. Tot voor kort werden de meeste meeuwensoorten in het Larus geslacht geplaatst, maar het wordt nu als polyfyletisch beschouwd, of te verschillend van de oorspronkelijke voorouders. Dit leidde ertoe dat ze werden ingedeeld in verschillende geslachten. Meeuwen zijn te vinden in bijna alle habitats, waaronder het Noordpoolgebied en de Antarctische wateren. Ze komen echter minder vaak voor op tropische oceanen.

Bijna alle soorten meeuwen zijn gekenmerkt met een uniforme vorm. Ze worden geassocieerd met zware lichamen, lange vleugels, matig lange halzen en lange benen met volledige zwemvliezen. Ze hebben een zware snavel die enigszins verslaafd is. Bijna alle soorten hebben afgeronde staarten, behalve drie die gevorkte staarten hebben. Het meest voorkomende type meeuw dat wordt gevonden, staat bekend als de Zilvermeeuw. De maten van meeuwen variëren afhankelijk van de soort. De kleinste meeuw is ongeveer 29 cm (11, 5 inch), terwijl de grootste meeuw ongeveer 76 cm (30 inch) is. Hun gewichten liggen tussen 120 g (4.2 oz) en 1.75 kg (3.8 lbs). Meeuwen staan ​​bekend om hun agressieve gedrag en staan ​​erom bekend dat ze snel aanvallen als ze zich bedreigd voelen. Meeuwen zijn ook erg territoriale wezens en verdedigen hun territoria tegen andere mannetjes en indringers met hoge vocale oproepen en luchtaanvallen. Van veel soorten is ook bekend dat ze intelligentie vertonen en hebben tentoongesteld met behulp van gereedschapsgedrag, zoals het gebruik van stukjes brood als aas om vis te vangen. Ze staan ​​ook bekend om hun pesterig gedrag, waar ze roofdieren en andere wezens irriteren en kwetsen om te krijgen wat ze willen.

Meeuwen zijn koloniale en monogame fokkers. Ze vertonen ook site-getrouwheid door terug te keren naar dezelfde site na één keer fokken. Mannetjes en vrouwtjes paren vaak in dezelfde kolonie. De meeste meeuwen broeden eenmaal per jaar met een broedseizoen van drie tot vijf maanden. Eén koppeling bevat ongeveer één tot drie eieren, afhankelijk van de grootte en soort van de vogel. De vrouwtjes proberen hun leg in een kolonie vaak te synchroniseren. De incubatietijd duurt 20-26 dagen en de ouders beschermen hun jongen totdat de nestvogel kan vluchten.

Meeuwen zijn kleptoparasieten die zich voeden met een dieet van vissen, insecten, regenwormen, knaagdieren, eieren, aas, slachtafval, reptielen, amfibieën, zaden, fruit, mensenafval en zelfs andere vogels en vissen. Kleptoparasieten zijn dieren die afhankelijk zijn van andere dieren of wezens om hun voedsel te krijgen. Meeuwen hebben meestal andere vogels, mensen of wezens nodig en stelen vervolgens het voedsel van hen. Meeuwen kunnen ook vele dagen overleven op zout water door een klier die het zout uit het water afscheidt. Dit is handig wanneer ze dagenlang willen overleven op zee of in de oceaan. Meeuwen voeden zich ook met levende dieren zoals walvissen, orka's en kelpmeeuwen. Meeuwen zijn bewezen positief voor het ecosysteem, omdat ze nuttig zijn geweest in afvalbeheer. Van meeuwen is bekend dat ze organisch afval dat door mensen is achtergebleven verminderen of foerageren.

Albatrossen zijn een van de grootste vliegende vogels die tegenwoordig bestaan. Ze behoren tot de Orde van Procellariiformes en de familie Diomedeidae. Ze zijn vaak verdeeld in vier grote geslachten, waaronder de grote albatrossen (Diomedea), de mollymawks (Thalassarche), de Noord-Pacifische albatrossen (Phoebastria) en de roetige albatrossen of roetblaadjes (Phoebetria). Het aantal verschillende albatrossen is constant in discussie en het huidige geaccepteerde aantal soorten is 21. Albatrossen staan ​​bekend om hun grote vleugelspanwijdte en hun vermogen om foutloos te stijgen. De Albatros zijn zeer efficiënte vliegers en hoeven niet voortdurend met hun vleugels te klapperen om drijvend te blijven. Ze kunnen veel afstanden afleggen zonder ook maar één keer te klapperen. De maten van albatrossen variëren, afhankelijk van de soort. Ze kunnen variëren van 0, 9 m - 1, 3 m (35 in - 51 in). Ze hebben een spanwijdte van 2m - 3, 4m (78 - 134 in). Hun gewicht kan variëren tussen 8kg - 10kg (17lbs - 22lbs).

De albatrossen worden geassocieerd met het hebben van sterke en grote biljetten, met de bovenste onderkaak die in een haak verandert. De rekening heeft scherpe bladen aan beide kanten voor de behandeling van prooien. Ze hebben een groot en zwaar lichaam en lange benen waardoor ze ook effectief op het land kunnen lopen. Ze hebben geen achterste teen en de rest van de voeten is volledig zwemvliezen. Ze hebben sterke en lange benen. Ze kunnen ook bijna 1000 km vliegen zonder met hun vleugels te klapperen. Ze hebben ook de mogelijkheid om onder water te duiken om een ​​prooi te krijgen. Het dieet van een albatros omvat koppotigen, vissen, schaaldieren, slachtafval, aas en voer op andere zooplankton. De Albatros kunnen ook zout water drinken en heeft speciale klieren in de neus waarmee het zout uit het water kan worden afgescheiden. Albatrossen komen vaker voor op het zuidelijk halfrond van Antarctica naar Australië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Er zijn ook vier soorten die bestaan ​​op het noordelijk halfrond waarvan drie soorten worden gevonden in de Noordelijke Stille Oceaan, van Hawaï tot Japan, Californië en Alaska; en één, de Waved Albatross, broedt op de Galapagos-eilanden en feeds voor de kust van Zuid-Amerika. Ze zijn uitgestorven in de Noord-Atlantische Oceaan.

Albatrossen hebben een speciaal paarvormingsproces dat verschilt van bijna alle andere vliegende vogels. Albatrossen vergen lange tijd om de perfecte partner te vinden en een kuiken met die partner op te voeden. Ze beschouwen het als een enorme investering. Albatrossen zijn koloniaal en broeden meestal op geïsoleerde eilanden. Ze zijn ook filosfeer en keren terug naar hun geboortekolonie om te broeden. De jongeren voeren vaak freedansen en 'rituelen' uit, zoals gladstrijken, wijzen, roepen, billckklappen, staren en naar de hemel kijken. Ze gaan vaak terug naar hun koloniën om de juiste etiquette van de dans van de oudere mannen en vrouwen in de kolonie te leren. Daarna reizen ze naar andere broedplaatsen en voeren ze de dans uit. Het duurt een aantal jaren voordat de perfecte partner is gekozen met wie zij vervolgens een paarbinding creëren die levenslang meegaat. De mannelijke en vrouwelijke band creëert ook een unieke individuele taal die verschilt van de andere.

De albatros duurt ook een tijdje om een ​​jong kuiken te produceren. Elke koppeling bevat slechts één ei. De grote albatrossen (zoals de zwervende albatros) nemen een jaar in beslag om een ​​kuiken groot te brengen van het leggen naar de vlucht. Het ei wordt vervolgens door beide ouders geïncubeerd, wat ongeveer 70 tot 80 dagen duurt. Het kuiken wordt bewaakt en gevoerd totdat het zichzelf kan thermoreguleren. Het kuiken heeft tijd nodig om te vluchten, die van 140 dagen tot 280 dagen kan duren. De aantallen Albatros zijn afgenomen als gevolg van menselijke activiteiten zoals visserij op lange lijnen, jacht en verontreiniging van de oceaan / zee. De albatrossen raken verstrikt in het lijnvissen door verslaafd te raken aan het aas en kunnen verdrinken. De albatrossen werden ook gejaagd op hun eigenschappen die werden gebruikt om kussens en dekbedden te vullen. Natuurbeschermers werken samen met vissers en regeringen om een ​​oplossing te vinden om de dreigingen van de albatrossen te elimineren.

Meeuw

Albatros

Koninkrijk

animalia

animalia

stam

chordata

chordata

Klasse

Aves

Aves

Bestellen

Charadriiformes

Procellariiformes

Familie

Laridae

Diomedeidae

taxonomie

Tot voor kort werden de meeste soorten meeuwen in de Larus-soort geplaatst, die nu is ingedeeld bij andere geslachten zoals Ichthyaetus, Chroicocephalus, Leucophaeus, Saundersilarus en Hydrocoloeus.

De vier geslachten van albatrossen omvatten de grote albatrossen (Diomedea), de mollymawks (Thalassarche), de Noord-Pacifische albatrossen (Phoebastria) en de roetige albatrossen of roetblaadjes (Phoebetria).

Naamgeving

De term 'zeemeeuw' is een informele term om meeuwen te beschrijven die in de buurt van de zee wonen. Volgens biologen bestaat de term zeemeeuwen niet. Ze verwijzen er naar zoals meeuwen, omdat veel meeuwen niet altijd in de buurt van een open water liggen.

De term 'albatros' is afgeleid van het Arabische al-câdous of al-ġaţţā's dat zich vertaalt naar 'de duiker', verwijzend naar het vermogen van de albatros om in het water te duiken om voedsel te verkrijgen. De naam voor de bestelling 'Procellariiformes' is afkomstig van het Latijnse woord 'procella' dat 'een gewelddadige wind' of 'storm' betekent.

Soorten

De Laridae-familie heeft ongeveer 11 soorten en meer dan 52 verschillende soorten meeuwen.

De Diomedeidae-familie bestaat uit 13-24 soorten. Het aantal soorten staat nog steeds ter discussie. Het meest gebruikelijke geaccepteerde nummer is 21.

Distributie

Meeuwen zijn te vinden op bijna alle continenten. Ze zijn ook te vinden op Antarctica en op het noordpoolgebied. Ze komen minder vaak voor op tropische eilanden, omdat van slechts enkele rassen bekend is dat ze op zulke eilanden leven.

Albatrossen komen vaker voor op het zuidelijk halfrond van Antarctica naar Australië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Er zijn ook vier soorten die bestaan ​​op het noordelijk halfrond waarvan drie soorten worden gevonden in de Noordelijke Stille Oceaan, van Hawaï tot Japan, Californië en Alaska; en één, de Waved Albatross, broedt op de Galapagos-eilanden en feeds voor de kust van Zuid-Amerika.

Habitat

Habitats voor meeuwen omvatten kostbare kolonies, eilanden, stranden, zoet water en terrestrische plaatsen. Van hen is bekend dat ze zich aanpassen aan en gedijen in bijna alle soorten gebieden.

De albatrossen hebben eilanden en open water nodig om te overleven. Ze hebben alleen droge grond nodig om te broeden en te paren.

Grootte

De maten van meeuwen variëren afhankelijk van de soort. De kleinste meeuw is ongeveer 29 cm (11, 5 inch), terwijl de grootste meeuw ongeveer 76 cm (30 inch) is.

De maten van albatrossen variëren, afhankelijk van de soort. Ze kunnen variëren van 0, 9 m - 1, 3 m (35 in - 51 in). Ze hebben een spanwijdte van 2m - 3, 4m (78 - 134 in).

Gewicht

De gewichten variëren ook afhankelijk van de grootte van de soort. Het varieert van 120 g (4.2 oz) tot 1.75 kg (3.8 lbs)

Hun gewicht kan variëren tussen 8kg - 10kg (17lbs - 22lbs).

Verschijning

Het uiterlijk van de meeuwen is uniform van vorm met zware lichamen, lange vleugels, gemiddeld lange halzen en lange poten met volledige zwemvliezen. Ze hebben een zware snavel die enigszins verslaafd is. Bijna alle soorten hebben afgeronde staarten, behalve drie die gevorkte staarten hebben.

De albatrossen hebben een sterke en grote snavel, waarbij de bovenkaak in een haak verandert. De rekening heeft scherpe bladen aan beide kanten voor de behandeling van prooien. Ze hebben een groot, zwaar lichaam en worden beschouwd als een van de grootste vliegende vogels. Ze hebben geen achterste teen en de rest van de voeten is volledig zwemvliezen. Ze hebben sterke en lange benen. Ze kunnen ook bijna 1000 km vliegen zonder met hun vleugels te klapperen.

Gedrag

Meeuwen zijn agressieve en verdedigende vogels. Ze vechten en vallen vaak aan als ze geloven dat hun jongen schade wordt berokkend. Het zijn ook Kleptoparasieten, vogels die voedsel van andere wezens stelen. Ze zijn ook erg territoriaal en worden gevonden in middelgrote tot grote groepen.

Albatrossen staan ​​bekend als zachte en zachte wezens. Ze zijn ook de meest bekeken vogel als mensen vogels kijken. De vogels brengen het grootste deel van hun tijd door met vliegen over de zee en dalen alleen af ​​naar het water om een ​​prooi te vinden om te eten.

Dieet

Meeuwen zijn kleptoparasieten die zich voeden met een dieet van vissen, insecten, regenwormen, knaagdieren, eieren, aas, slachtafval, reptielen, amfibieën, zaden, fruit, mensenafval en zelfs andere vogels en vissen. Meeuwen kunnen ook zowel zout water als zoet water drinken.

Het albatros-dieet omvat koppotigen, vissen, schaaldieren en slachtafval. Ze vangen ook aas en voeden zich met ander zooplankton.

Mating

Meeuwen zijn koloniale en monogame fokkers. Ze vertonen ook site-getrouwheid door terug te keren naar dezelfde site na één keer fokken. Mannetjes en vrouwtjes paren vaak in dezelfde kolonie. De meeste meeuwen broeden eenmaal per jaar met een broedseizoen van drie tot vijf maanden.

Albatrossen zijn koloniaal en broeden meestal op geïsoleerde eilanden. Ze zijn ook filosfeer en keren terug naar hun geboortekolonie om te broeden. De jongeren voeren vaak freedansen en 'rituelen' uit, zoals gladstrijken, wijzen, roepen, billckklappen, staren en naar de hemel kijken. Ze vereisen een aantal jaren om een ​​paarbinding te creëren met een specifieke vrouw of man. De paarband creëert vervolgens een unieke individuele taal en blijft samen voor het leven.

weergave

Eén koppeling bevat ongeveer één tot drie eieren, afhankelijk van de grootte en soort van de vogel. De vrouwtjes proberen hun leg in een kolonie vaak te synchroniseren. De incubatietijd duurt 20-26 dagen en de ouders beschermen hun jongen totdat de nestvogel kan vluchten.

Eén koppeling bevat slechts één ei. De grote albatrossen (zoals de zwervende albatros) nemen een jaar in beslag om een ​​kuiken groot te brengen van het leggen naar de vlucht. Incubatie duurt ongeveer 70 tot 80 dagen en wordt door beide ouders gedaan. Het kuiken wordt bewaakt en gevoerd totdat het zichzelf kan thermoreguleren. Het uitvliegen duurt van 140 dagen tot 280 dagen.

Predators

Vos, haaien, coyotes en andere middelgrote roofdieren jagen vaak op meeuwen.

Tijgerhaaien, ratten, wilde katten en mensen zijn de grootste roofdieren voor de albatrossen.

temming

Meeuwen zijn niet gedomesticeerd vanwege hun agressieve karakter.

Albatrossen zijn niet gedomesticeerd.

Conserveringsstatus

Minste zorg

19 van de 21 soorten worden als bedreigd beschouwd.

Bevolking controle

Om de groeiende populatie van de meeuwen methoden te beheersen, zoals uitzetting door het gebruik van netten, draden, spikes om de meeuwen weg te houden van bepaalde aantrekkelijke gebieden. Nieuwe technologieën zoals meeuwbestendige vuilniszakken die niet kunnen worden geopend, worden momenteel getest. Andere controlemethoden zijn beangstigend, insectenwerende middelen, gifstoffen, vallen, jagen, enz.

Jagen, vissen op lange duur, pelshandel, watervervuiling en vele andere bedreigingen van mensen zijn een reden voor het bedreigen van de soort. Natuurbeschermers werken samen met vissers en regeringen om een ​​oplossing te vinden om de dreigingen van de albatrossen te elimineren.

Toepassingen

Meeuwen zijn bewezen nuttig voor afvalbeheer omdat ze smullen van menselijk afval dat is achtergelaten.

Albatros zijn gebruikt als wild, voedsel en hun veren zijn gebruikt voor kussenvulling.

Levensduur

Tot 25 jaar

Tot 50 jaar

Aanbevolen

Gerelateerde Artikelen

  • populaire vergelijkingen: Verschil tussen Microsoft Surface Pro en Microsoft Surface RT

    Verschil tussen Microsoft Surface Pro en Microsoft Surface RT

    Belangrijk verschil: ten tijde van de release ervan werd Microsoft Surface geprezen als de perfecte kruising tussen een tablet en een laptop. Het is in februari 2013 uitgebracht. De Microsoft Surface Pro is voorzien van een 10, 6-inch ClearType HD-scherm met een pixeldichtheid van ongeveer 208 ppi. Het scherm is Full HD, een functie die op de meeste tablets niet beschikbaar is
  • populaire vergelijkingen: Verschil tussen reflectie en doorbuiging

    Verschil tussen reflectie en doorbuiging

    Belangrijkste verschil: wanneer het licht op een oppervlak valt, wordt een deel van dat licht teruggestuurd naar hetzelfde medium. Dit staat bekend als reflectie. Licht wordt afgebogen; betekent dat het terugkaatst op het vlakke oppervlak wanneer het wordt gebogen door een zwaartekracht. Volgens de Dictionary
  • populaire vergelijkingen: Het verschil tussen Immigrant en Migrant

    Het verschil tussen Immigrant en Migrant

    Belangrijk verschil: de woorden immigrant en migrant hebben op een bredere manier betrekking op elkaar. Immigrant heeft betrekking op een persoon die zijn plaats verlaat en zich vestigt op een andere plaats, terwijl een migrant een levend organisme kan zijn dat van de ene plaats naar de andere migreert
  • populaire vergelijkingen: Het verschil tussen dun en slank

    Het verschil tussen dun en slank

    Belangrijk verschil : Dun en dun zijn woorden die vaak door elkaar worden gebruikt. Ze kunnen hetzelfde of verschillend betekenen, afhankelijk van de context waarin ze worden gebruikt. Dun en slank zijn twee termen die heel religieus worden gebruikt door mensen over de hele wereld. In het huidige scenario zijn deze woorden het meest geassocieerd met elektronica en gadgets zoals mobiele telefoons, tv's, enz
  • populaire vergelijkingen: Verschil tussen de Nokia Lumia 1020 en de Nokia Lumia 928

    Verschil tussen de Nokia Lumia 1020 en de Nokia Lumia 928

    Belangrijk verschil: de Lumia 1020 is de nieuwste mobiele telefoon van Nokia. Het beschikt over een 41 MP camera en draait op Windows Mobile 8. Nokia Lumia 928 is een eerder gelanceerde telefoon van Nokia. Nokia is een in Finland gevestigd multinationaal communicatie- en informatietechnologiebedrijf
  • populaire vergelijkingen: Het verschil tussen vetten en koolhydraten

    Het verschil tussen vetten en koolhydraten

    Belangrijkste verschil: zowel vet als koolhydraten zijn samengesteld uit koolstof, waterstof en zuurstof. Vet is een geconcentreerde bron van energie. Het biedt een kussen om onze vitale organen te helpen beschermen. Koolhydraten zijn organische verbindingen, die belangrijk zijn voor mensen, omdat ze de bron zijn van chemische energie voor levende organismen, inclusief de mens
  • populaire vergelijkingen: Verschil tussen DVR en Set Top Box

    Verschil tussen DVR en Set Top Box

    Belangrijk verschil: DVR staat voor "Digital Video Recorder", wat een algemeen elektronisch apparaat voor opnamen is, terwijl een Set Top Box een televisie-apparaat is, waarmee de tv de geabonneerde kanalen kan verkennen en weergeven. Een DVR is een digitale recorder die de livevideo digitaal opneemt op de relevante dvd-schijven, SD-geheugenkaart enz
  • populaire vergelijkingen: Verschil tussen Orbit en Orbital

    Verschil tussen Orbit en Orbital

    Belangrijkste verschil: een baan is een gebogen pad dat wordt ingenomen door een voorwerp rond een ster, planeet, maan, enz. Een baan is een vorm die resulteert in de combinatie van alle waarschijnlijke banen. Het is een niet afdoende regio binnen een atoom waarbinnen de mogelijkheid om een ​​elektron (nen) te vinden het hoogst is. Me
  • populaire vergelijkingen: Verschil tussen iPhone 5S en iPhone 5C

    Verschil tussen iPhone 5S en iPhone 5C

    Belangrijk verschil: de iPhone 5S is de nieuwste smartphone van Apple. Het beschikt over Apple OS 7 en is verkrijgbaar in 3 kleuren: wit, zwart en goud. De iPhone 5C is een goedkopere variant van de iPhone 5S, door Apple Inc. Op 10 september 2013 kondigde Apple de nieuwste telefoonmodellen aan: iPhone 5S en iPhone 5C

Editor'S Choice

Verschil tussen Kiwi en Penguin

Belangrijkste verschil: Kiwi en Penguin zijn loopvogels. Kiwi behoort tot de Apterygidae Family in het Animalia Kingdom. Er zijn vijf bekende soorten kiwi, evenals een aantal ondersoorten. Pinguïns zijn de groep watervogelloze vliegende vogels die op het zuidelijk halfrond leven. Ze zijn carnivoren en voeden zich voornamelijk met zoöplankton, waaronder inktvissen, schaaldieren en vissen.